Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man måste alltid se över alternativen

/

Annons

Med anledning av artiklar om Haffragården förra veckan.

Jag blir förbryllad när jag läser artiklarna där man kan få uppfattning om att kommunalrådet skänker Haffragården till intressenter för endast en krona och därigenom gör en väldigt god gärning!?

Om vi backar bandet en smula är det väl ändå så att Socialdemokraterna i Ånge har gjort en undersökning, därefter beslutat att Haffragården ska läggas ned och senare genomfört nedläggningen.

I detta ögonblick har man skapat ett stort problem för ÅFA, eftersom det inte funnits någon plan för vad som ska ske med de byggnader som nu kvarstår efter att verksamheten lagts ned.

Jag kan nog tycka att man borde ha sett över vilka alternativ som fanns till att lägga ned verksamheten.

Den här historien har fått sorgliga konsekvenser för såväl Haveröbor som för ÅFA, som dels förlorat en hyresgäst och sedan stått med tomma lokaler som värmts upp i flera år och nu i slutändan står ett rivningsbeslut på agendan. Självfallet med ännu en oförutsedd kostnad för ÅFA och skattebetalarna.

För Haveröborna innebär detta ännu en del av nedmonteringen.

För kommunens kassa? Intressant att veta vad hela denna historia har gett för besparingar, om man sammantar alla delar i denna nedläggning.

Om man nu är beredd att sälja fastigheten för en krona i ren panik, efter att man dessutom fått en vattenskada som beräknas kosta 300 000 till 400 000 kronor att åtgärda, framstår det inte direkt som någon lyckosam historia.

I ett beslut om nedläggning, borde det enligt min mening även ha utretts om det funnits andra aktörer som i och med kommunens avveckling av sina åtaganden, varit beredda på att överta verksamheten, eller delar av den och kanske även fastigheten.

Många gånger får man uppfattningen om att privata alternativ måste undvikas till varje pris.

Ska vår kommun överleva krävs tvärtom mycket kraftiga åtgärder från alla aktörer och absolut en större samverkan mellan kommunen och privata aktörer.

Jag är medveten om att Sten-Oves avsikt antagligen inte varit att framstå som att han gör en god gärning men jag vill här mana till eftertanke om hur illa saker och ting kan gå.

Det börjar verkligen att framstå som en väldigt tråkig historia från början till slut, helt utan vinnare.

Hans-Erik Beck

Oppositionsråd M

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons