Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man sparkar den som redan ligger

Annons

Så typiskt Sverige, den som blev våldtagen, misshandlad, råkade ut för övergrepp eller på annat sätt blev kränkt får kämpa för att få rätt. Vi har våra rättigheter och lagar men allt för ofta går ”gärningsmannen” fri.

I fem månader kränkte säljchefen mig, när jag äntligen berättade för min chef som jag så litade på kändes allt bra och rätt, så döm om min förvåning när hon helt plötsligt från ingenstans säger att de inte tänker fortsätta min anställning.

Från att jag fått höra på månadsmöten hur bra jag var och förebild för andra och gjorde bra resultat så var allt bortblåst på en dag, chockad och ledsen över beskedet men så förstod jag vad som var anledning. Deras anledning var att jag inte räckte till, och samtidigt ville de att jag skulle säga upp mig själv, aldrig att jag gör det.

När jag går till facket och får veta att Han som kränkt mig redan har tre anmälningar hos facket om kränkningar mot personal men han får vara kvar på sin chefs tjänst, jag som var stark nog att berätta med hopp om rättvisa får gå. Kränkningen är hemsk, skammen att bli arbetslös sliter ner mig, Jag är som ett öppet sår, har svårt att släppa och gå vidare. Jag vågade berätta men blir straffad. Sorgen måste få ha sin gång och sen kommer ilskan. Man sparkar den som redan ligger.

Att detta händer 2014 i Sverige, ja det har det alltid gjort och kommer det någonsin att förändras?

T

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons