Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många struntar i att använda blinkersen

Annons

I dag var det fyra bilar före mig som använde blinkers, i övrigt var det mycket dåligt. Få använder blinkers när de svänger ur en rondell vilket bara orsakar irritation. En dålig kombination jag råkat ut för i korsningar och rondeller är när den som är inne i rondell och ska svänga ut ur den pratar i mobilen. Då fungerar inte motoriken hos föraren, det blir samma sak när en bilist ska gör en vänstersväng från en väg till en annan och pratar i mobilen.

Då har föraren svårt att hålla i mobilen, prata och använda blinkersen, svänga och använda växelspaken samtidigt. Det leder ofta till att det går så sakta att genomföra svängen att de blir nästan stillastående mitt i svängen. Snälla koncentrera er på att köra bil i första hand och att använda blinkersen.

Det är viktigt i den nya rondellen på norra sidan under bron att vara så pass ödmjuk att man använder blinkers när man ska svänga av och ut från rondellen och mot Skönsberg, speciellt då det är mycket trafik från stan. Det hjälper de som ska in i rondellen från Skönsberg och ut mot E4. Annars kan man bli stående där och vänta onödigt länge på grund av nonchalanta bilförare som bara snabbt svänger av in mot Skönsberg och inte bryr sig om att använda den eminenta tekniska uppfinning som bilens blinkers är.

Steeenen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons