Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Manshat ger uppmärksamhet åt fel håll

Annons

Jag vill kalla mig feminist, jag är för lika rättigheter, oavsett kön, hudfärg eller sexuell läggning. Men hat föder hat. Att manshata hjälper inte att få kvinnor till en högre position. Att ge män som förtrycker uppmärksamhet hjälper inte. Jag tror att gärningar föds som ringar på vattenytan, goda som dåliga.

Det är enkel psykologi, ta ett exempel som barn på förskola. Barnet som slår får skäll och får sitta i ett rum i allvarligt samtal med en vuxen = barnet får uppmärksamhet. Och som vi vet är all uppmärksamhet bra uppmärksamhet.

Självklart ska barnet inte få lov att slå, men ignorerar en det och vänder sig till det andra barnet, tröstar och säger "kom vi går in och spelar spel" så försvinner högst sannolikt beteendet som blir helt ignorerat.

Alla vill vi ha reaktioner, uppmärksamhet, bekräftelse. Att helt ignorera de män som förtrycker, och bara rikta sig på oss tjejer, tror jag verkligen kan höja glädjen i att vara kvinna och visa att vi är riktigt fantastiska. Sluta gå till attack och att se hat, det föder bara motstånd. Se och lyft det som är fantastiskt.

Vill poängtera att det är helt förskräckligt med bland annat våldtäkt och förtryck överhuvudtaget. Men motstånd möter så mycket motstånd, och jag tycker att den här kampen om jämlikhet mer har blivit någon sorts pajkastning, i stället för att få glädje i det.

Världen blir ju så mycket finare utan allt det där hatet. Vi kan väl prova?

Ida Karoline

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons