Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Migrationsdebatten – dags att sätta tak

/

Annons

Det pågår en förbjuden debatt om det ökade antalet invandrare i Sverige. De som förespråkar det öppna spjällets politik tror att antalet invandrare är en försumbar utmaning, eftersom allt beror på den ökade segregationen generellt sett och att integrationsprocessen måste förbättras. Jag anser att antalet spelar roll, eftersom vi i internationell jämförelse är något av ”sämst i klassen” när det gäller integration. Att vända ”sämst i klassen” till vad som egentligen behövs nämligen ”bäst i klassen” är en tuff utmaning med många uppoffringar.

Självklart finns ett tak för hur många vi kan ta emot. Självklart okorrekt är likaså, likt kejsarens nya kläder, att på ledarsidor och övriga media yppa den självklarheten. Självklart behöver vi migration men på rimlig nivå för att vitalisera och bibehålla/utveckla välståndet och kunna ge bistånd till andra länder med behov.

Jag inser utmaningen med de åtgärder som behövs men att skapa krutburkar med människor som kokar av frustration av att sitta sysslolösa på anläggningar runt om i landet utan hopp om en framtid, är inte ett framgångsrecept. Jag vill inte att utanförskapet i Malmö och Göteborg med nerskjutningar på torg och gator som vardagsnyheter, ska sprida sig till Norberg och alla andra orter som fått en orimlig uppgift att lösa frågorna om boende, skolor och integration.

Det är att underskatta vad svenska folket vet och anser om den kraftiga invandringen, som i dag inte rör sig om 10-tals i veckan utan 1000-tals människor per vecka. Tyvärr saknas i dag modet eller förmågan att vidta åtgärder inför risken att framstå som inhuman att styra strömmen av invandrare till rimliga proportioner. De som förespråkar öppna spjällets politik, får tyvärr först i nästa val ett yrvaket uppvaknade då väljarna kommer att visa vad som gäller.

Erik S

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons