Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missnöjespolitik gynnar inte Timrå

Annons

Timrå Kommunfullmäktiges första möte i oktober förbluffade oss. Nätverk Timrå förryckte hela mötet. Vi var förväntansfulla, när vi som åhörare besökte detta möte, som gällde den nya fyra­åriga mandat perioden för Timrå Kommun.

När det var dags för valen begärde Thunfors ordet och steg upp i talarstolen.

Denna missnöjda poli­tiker i Nätverk Timrå, sökte ­genast konfrontation på ­mötet.

Han klagade ljudligt på politiken i Timrå i största allmänhet och på skolpolitiken i synnerhet under den senaste mandatperioden och antog att det inte heller skulle bli bättre ­under denna period. Han använde uttryck som upprörde många.

Han fortsatte att påminna­ om ”skolupproret”, som inte mottogs av de styrande,­ som han hade förväntat sig. Kommunerna i Sverige lider av eftersatta skolor på grund av dåliga ekonomiska resurser ­under alliansåren. Känner han ej till detta?

Det kommer att ändras på under ledning av de röd-gröna makthavarna under nya mandatperioden.

Jag vill ha en sluten omröstning av ordförande i kommunfullmäktige fortsatte Thunfors från talarstolen. Han talar ofta i jag-form.

Som åttioåriga+ väljare höll vi på att tappa andan. En sluten omröstning, när endast en kandidat nominerats, var för oss märkligt. Alltså ingen motkandidat!

Nätverk Timrå ska lämna blanka röstsedlar, fortsatte Thunfors. Valet förrättades!

Av de 41 ledamöterna gick 37 röster till Eliasson (S) och fyra blanka.

Det blev en fortsättning! Thunfors stod på nytt i talar­stolen. Nu gällde det en sluten omröstning på förste vice ordförande, där likaledes endast en kandidat nominerats.

Ingen motkandidat här heller! Samma röstför­farande utfördes. 38 röster på Weinemo (S) och tre blanka. Thunfors agerande var under all kritik. Hade Nätverk Timrå inte fått tillräckligt gehör för sin politik i valet? Var det där knuten satt?

Kanske Nätverk Timrå fått en rättshaverist i sina led? Han och hans ”vapendragare” har tydligen tagit som sin uppgift att sprida tvedräkt bland politikerna i Timrå.

Mötesarvodet för de ­41 ­ledamöterna är timpenning. Drar man ut på mötestiden blir det onödigt dyrt för Timrås skatte­betalare.

Dessa pengar behövs bättre till skolan.

Denna missnöjespolitik är obehaglig och gynnar ej stämningen inom Timrå Kommun.

Vi är mycket nöjda med de valda ledamöterna, som har fått väljarnas förtroende att styra Timrå Kommun fyra år framåt.

Kurt och Solveig Rosenholm (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons