Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mittmedia borde använda sin makt till att förena

Annons

Replik på Vi kan aldrig göra alla läsare nöjda samtidigt, ST 24 oktober.

Chefredaktör Anders Ingvarsson förklarar/försvarar i Sundsvalls Tidning och Tidningen Ångermanland Mittmedias uppdelning av länets nyheter. Han anser att nuvarande nyhetsförmedling i ST, TÅ, ÖA och via nätet "gynnar dig som tar del av vår nyhetsförmedling".

Jag som bor i Sollefteå är sedan 1988 och delvis yrkesverksam i Sundsvall, tar del av både ST och TÅ. Vad gäller landstingsfrågor gynnar Mittmedias nyhetsförmedling inte Västernorrlands län. Läsarna bekräftas i uppdelningen mellan Ångermanland och Medelpad – en förödande vi och dem-mentalitet, vilket fördjupar motsättningarna i länet.

Är det Mittmedias avsikt? De flesta i Ångermanland vet lite om hur landstingsfrågor beskrivs i Medelpad och vise versa. Västernorrlands län behöver förenas, inte separeras. Mittmedia har i princip nyhetsmonopol, vilket betyder makt. Använd makten till förbättrade relationer mellan Medelpad och Ångermanland. Skapa gemensamma nyhetssidor i ST, TÅ och ÖA och på nätet för länsövergripande nyheter, till exempel landstingsfrågor.

Det här, Anders Ingvarsson, är viktigt. Mycket viktigt för Västernorrlands framtid.

Bertil Sundqvist, Sollefteå/Sundsvall

Läs Anders Ingvarssons svar här.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons