Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderaterna förtränger att vi lever i en akut tid

/

Annons

I ST den 11 december skrev Moderaterna ännu en debattartikel om Bromma flygplats. De verkar köra den klassiska taktiken att upprepa något så ofta att folk till slut ska tro att det är sant. Men det viktiga för oss i Västernorrland är inte att stoppa stockholmarna från att bygga bostäder på överflödig flygplatsmark.

I ST den 5 december förklarade jag utförligt varför en nedläggning av Bromma flygplats inte alls är så dramatisk som Moderaterna vill påskina. Sedan dess har Arlanda fått klartecken att kraftigt bygga ut sin flygplats. Så om både Arlanda och den i jämförelse mycket mindre flygplatsen i Bromma skulle nå sin maxkapacitet är det på grund av kraftigt ökad flygtrafik, fast den tvärtom måste minska.

Det är som att Moderaterna helt förtränger att vi lever i en akut och avgörande tid i mänsklighetens historia. Vi har nu stor kunskap om hur vi påverkar miljön och vad vi behöver ändra på, samtidigt som vi fortfarande har några få år på oss att kraftigt minska vår miljöpåverkan och anpassa våra samhällen till kommande klimatförändringar.

Vi har en fantastisk framtid inom räckhåll i det moderna samhället, men det kräver att vi snarast börjar respektera naturens ramar. Det minsta vi då kan begära av det parti som främst styrt svensk politik sedan 2006 är att de åtminstone försöker tänka hur vi kan få en bättre framtid än ännu mer miljöförstöring.

Göran Hådén (MP)

Västernorrländsk partistyrelseledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons