Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motsägelsefullt i valtider

Annons

Som om ingenting har hänt trummar Socialdemokraterna på om att de vill skapa trygghet och arbete, bland annat fler händer i vården, och vips ska vi S-väljare glömma allt som majoriteten nyss varit högst delaktig i. Efter en minst sagt tumultartad vinter/vår där sjukvården fått hårda törnar av inkompetent agerande från ledande personer, samtliga tillhörande S, skrupelfria konsultföretag, vilket inneburit stor otrygghet och arbetslöshet för många - är motsägelsefullt ett ord som passar i sammanhanget. En S-politiker i landstinget skrev nyligen att det: varit svårt att bedriva en röd solidarisk politik i ett blått egoistiskt Sverige.

Vart var den röda solidariteten när ett egoistiskt landstingsråd agerade som om huvudet satt fastskruvat under armen och kränkte en hel yrkeskår? När ledningen sparkade en kompetent sjukhusdirektör som blev ersatt av en bokslutsfixerad sifferjonglör? När en småkriminell tilltänkt personalchef roffade åt sig dryga 60 000 kronor utan att göra ett skapande gram? När vårdpersonal i hundratal varslades om uppsägning? Ett fåtal socialdemokratiska politiker vågade ta bladet från munnen och säga ifrån, dessa personer är värda en eloge. Övriga visade upp en ynklig osolidarisk tystnad.

Ett svinaktigt dyrt badhus har byggts samtidigt som skolan förlorat kompetenta lärare. Vem bär ansvaret för alla dessa felsteg? Det har blivit omvända världen. När Moderaterna pratar om att man vill satsa på vård, skola, omsorg, kontrar sossarna med att det är viktigt med en attraktiv stad. Betyder det att om S vinner valet så kommer de också att bygga teaterhus och multiarena? Hur många okontrollerade hundratals miljoner mer än beräknat ska inte dessa byggen kosta? Domsaga, som fungerar så bra, var först inte önskvärd, sedan skulle verksamheten få plats i alla fall, eftersom det snart är val. Vilken trygghet för ungdomarna.

Tyvärr verkar mitt parti totalt tappat greppet om ideologierna. Det är skrytbyggen och monument som varit i fokus under den gångna mandatperioden. Nu, när ett nytt val står för dörren, passar det att plocka fram gamla hederliga argument om välfärden. Det tyder inte bara på dåligt omdöme. Det tyder på en stor portion förakt mot den egna väljarkåren.

Leif Bolin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons