Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När drevet går har vissa inga hämningar

Annons

Vi har full förståelse för anhörigas oro för deras äldre när något händer deras hälsa. Tillsammans med anhöriga tar vår personal tag i händelsen, rättar vården efter brukarens nya behov samt reder ut eventuella missuppfattningar och oklarheter.

Vi har ingen förståelse för och vi tar bestämt avstånd från de lumpna angrepp som nu görs på vår personal via utdelning i våra brevlådor, sponsrad länk och delningar på facebook.

Flera av er som gör det borde ha vetat, förstått eller i varje fall anat att även detta mynt har två sidor.

Vem vill ta hand om våra äldre? När något händer en enskild medborgare blir informationen i media ofta ensidig. Det beror på att omsorgspersonal och tjänstemän är "bakbundna" i sina svar. Så är våra lagar och regler gjorda till skydd för den personliga integriteten, så skall de vara.

Det här borde ni veta ni som nu går till massivt angrepp på våra anställda. Att slå och sparka på dem som inte ens får lyfta garden har blivit ert osmakliga nöje.

IVO (inspektionen för vård & omsorg) gör granskning och tillsyn över socialnämndens arbete, beslut samt hur det praktiskt utförs. Eftersom det inte kommit någon anmälan till IVO i ärendet har nämnden via extra Au beslutat att, till skydd för våra anställda, själva göra anmälan.

Vi ställer upp för personalen. Vi tror på det vi gjort och kommer envetet att jobba vidare med att bygga den "bästa äldreomsorgen". Det vill säga den äldreomsorg som brukarna i Timrå vill ha, vi har frågat dem, så vi vet.  Vårt yttersta verktyg är personalen, de är vi och brukarna mycket rädda om.

Per Arne Frisk (S) 

Anita Hellstrand (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons