Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När rätten att välja berövas

/

Annons

Vi lever i ett demokratiskt samhälle, där rätten att välja inte bara borde vara en mänsklig rättighet, utan även en självklarhet. Tyvärr ser inte verkligheten fullt lika optimistisk ut.

I dag utsätts våra kropp­ar för en mängd olika ämnen som många gånger har en skadlig effekt på oss, vår kropp och vår personliga utveckling. Detta leder till att vi utvecklar symptom på diverse sjukdomar, som i sin tur leder till att vi ordineras läkemedel. Globala kemi- och läkemedelsföretag tjänar enorma pengar på vår ohälsa.

Dessvärre är inte detta något som i dag är ovanligt; allt fler blir sjuka av det som vi stoppar i oss.

Alternativ medicin, utan vare sig kroppsfrämmande kemikalier, miljöfarliga gifter eller andra direkt skadliga ämnen, avfärdas av medier, myndigheter och politiker på grund av okunskap eller ovilja till att se bortom status quo.

Människor avråds från naturlig medicin och styrs i stället till läkemedel eller undermåliga livsmedel med en tveksam innehållsförteckning. Att förneka oss rätten till information, eller rätten till att välja vad som passerar våra kroppar, kan få oanade konsekvenser.

Vi ser redan nu en global epidemi av diabetes, cancer och fetma.

Politiker och myndighetsutövare måste börja ställas till svars för sina beslut och utbildas på området. I många lagar och regler som vi har i dag fattas mycket på grund av lobbying från multimiljonföretag och vår rätt att styra över vår hälsa undermineras, och detta i en allt snabbare takt.

Utan ansvar, kunskap och vilja till att debattera frågan blir det svårt att kämpa för rätten att styra över vår hälsa – för den rätten är inte länge någon självklarhet och den håller på att slitas ifrån oss.

Ett simpelt, men skrämmande exempel på hälsobovar är grönsakshyllan.

I dag måste man äta fyra morötter för att få i sig lika mycket magnesium som en morot gav 1940.

En tomat behöver kanske endast 10-11 mineraler och spårämnen för att anta formen av en tomat, men för att människors biokemiska processer ska fungera behövs många fler.

För att vi människor ska kunna växa oss starka och friska istället för att långsamt brytas ner måste vi kunna välja utbudet på vad vi förtär och detta kräver möjlighet till korrekt information, märkning och utbildning.

För varje gång som vi omedvetet tvingas välja, eller medvetet väljer att köpa genmodifierade produkter besprutade med miljöförstörande gifter, så tar vi ett steg närmare ett berövande av vår hälsofrihet och ett steg närmare ohälsa och förstörd ekologi.

För varje gång som vi sätter i oss produkter, inklusive läkemedel, som innehåller kemikalier och giftiga tillsatser, så sponsrar vi ett miljö- och hälsoförstörande samhällssystem som lever på vår okunskap och som frodas på vår ignorans och trångsynthet.

Det är ett demokratiskt samhälle vi lever i. Information borde inte få selekteras.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons