Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nöden är så enorm

Annons

Tack för ledaren "Självklart är tiggeriet organiserat". Ville bara skrika “yes, yes, yes!"

Hoppas att alla som möter tiggande på gator och torg läser denna text. Så många gånger som en tiggande gjort min dag med ett varmt leende. Så många gånger jag undrat, hur de orkar. Så hårt arbete för så lite. Vid jul var jag i Haparanda. Vid Ica Maxi satt en kvinna i trettio graders kyla. Jag gav henne de överblivna slantarna efter handlingen. Hon sätter handen mot sitt hjärta och säger” Family. God jul!" Inte hennes. Utan min. Jag grät.

Dagligen möter jag också den allt större skaran tiggande vid Stockholms central. Ibland märker jag deras frustration och otålighet. Nöden är så enorm. Då vill jag blunda och inte se, för det är uppenbart att vissa mår väldigt dåligt.

Självfallet är tiggande, precis som alla vi andra, individer, inkluderande alla sortens människor. Genom projektet Vinternatt hade jag förmånen att tillbringa en kväll, en natt och en morgon med en tiggande familj. Klockan sju på morgonen tog vi adjö av varandra och de gick i väg med sin packning för ytterligare en dags tiggande och pantsamlande. Och det var jag som fick tacka för detta möte, att jag fick träffa dessa ödmjuka och strävsamma människor.

Olivia

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons