Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det god jul igen, men kanske inte så god för alla

/
  • Tänk på de som längtar efter ett sms, ett julkort som bekräftar att det är ihågkomna och betytt något, skriver signaturen Hasse.

Annons

Ja så kom då julen igen, ja det var ju bara 365 dagar sedan sist. En av de dagar på året då människor kan känna sig som mest ensam och de kan vara från de minsta till de äldsta.

Jag vill inte stjäla själva julglädjen av dig men vill påminna lite om de som inte får uppleva detta fina, mysiga och glädjande med denna helg. De som inte ser barnens ögon tindra av förväntan, de barn som inte ser något berg av klappar utan en massa burkar och flaskor som ropar drick mig, bli full och skapa oreda…

Först och främst skulle jag vilja lyfta upp alla barn som bävar för denna helg på grund av alkohol och bråk i familjer. Stackars dessa barn som bara vill gå och gömma sig och finna trygghet någonstans långt från familjen.

Dessutom de barn vars föräldrar inte har den starka köpkraften att ge sina barn de som de önskar allra mest, de bävar att möta sina kompisar som efter julen berättar om allt de önskat sig av hårda klappar och deras önskningar har infriats.

Sedan alla äldre som inte har någon familj och får fira den i ensamhet och i år med Dorsin, som säkert kommer att ge dem lite uppmuntran och tröst.

De som bor på servicehus och inte haft ett enda besök inför julen och måste lägga sig efter Karl-Bertil Jonsson och vissa kanske till och med efter Kalle Anka. Ja det är trist, tråkigt och ledsamt att få sluta sina dagar med en jul i ensamhet och tidigt sängläge.

Alla de som valt att självmant jobba på julafton för att de har ju inget annat särskilt för sig, som längtar efter en förändring och till och med kanske tänker tillbaka på den tid då det var annorlunda och de hade en sammanhållen familj.

De ensamma föräldrarna (kanske oftast pappor) som mist kontakten med sina barn och funderar över vad som gick snett och varför. De som längtar efter ett sms, ett julkort som bekräftar att det är ihågkomna och betytt något.

Alla ensamma på flyktingförläggningar som saknar nära och kära och drömmer om att få vara en Svensson för en dag och tom räknas som riktig svensk.

Till sist så en riktigt god jul till er som jobbar för oss i julnatten som: Poliser, brandmän, ambulanssjukvårdare, socialjouren vårdpersonal, sjömän, kvinnojourister, transportarbetare, taxichaffisar, barnmorskor, radiopratare, journalister, präster med fler.

Om jag glömt just din profession så önskar jag just dig en extra god jul!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons