Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu lämnar jag Socialdemokraterna

/

Annons

Så är det snart dags att lägga valsedeln i urnan. Nu tävlar partierna om att vara mest jämlikt, mest feministiskt, mot diskriminering och för allas lika värde, samt att pensionärerna inte skall betala mer i skatt än de som arbetar. Men det finns inget parti som säger sig vara mot den diskriminering och kränkning av de arbetslösa och sjuka som pågår varje dag.

Du som är arbetslös eller sjuk får höra av media och politiker att du inte tillhör, du är i utanförskap, och därför skall betala mer i skatt, så att direktörer och riksdagsmän och kvinnor kan få statliga bidrag för att putsa fönster i sina tolvrumslägenheter och byta kök i fjällstugan.

Sjuka och arbetslösa har inte fått en krona av de så kallade reformer som genomförts, däremot har miljard efter miljard satsats på arbetslöshetsbranschen, konsulter, jobbcoacher och miljarder till företag, alltså traditionell borgerlig omfördelning. Den teori som säger att om man ger mer till de som redan har, skapar tillväxt och mer arbetstillfällen, har provats i USA i många år.

Det har lett till katastrof och bankrutt samt ett splittrat samhälle. Enligt deras egna siffror är i dag femtio miljoner medborgare beroende av matkuponger, en sjättedel av befolkningen på 300 miljoner. I Sverige 2014 utförsäkras människor och hänvisas till att med mössan i hand be om socialbidrag. Arbetslösa som efter många år lyckas få in en fot på arbetsmarknaden med deltidsarbete tvingas att säga upp sig, för du kan inte kombinera a-kassa och deltidjobb.

På vilket sätt gör detta Sverige till ett bättre land? Du som är sjuk och arbetslös, tänker du i höstens val rösta på ett parti som säger att du och din familj är i utanförskap, samt att du därför skall betala en högre skatt än de som lyckan att vara frisk och ha ett arbete. Du kan kanske hoppas på att som Fas tre-deltagare få skura toalettgolvet hemma hos någon i riksdagen, som dragit nytta av den nu förda politiken.

Vilket parti går i valrörelsen ut och för de sjuka och arbetslösas talan? Vi hoppades att Socialdemokraternas nya ordförande, som kommer från arbetarrörelsen skulle föra kampen mot klassindelning och diskriminering. Men han vill hellre regera ihop med delar av alliansen, och har inga planer på att stoppa den diskriminering av sjuka och arbetslösa som dagligen har förödande konsekvenser.

Med detta inlägg avslutar jag mitt medlemskap i socialdemokratiska partiet, detta på grund av att jag har socialdemokratiska värderingar, emedan partiet verkar ha blivit moderaterna light och är ganska nöjd med tillvaron.

Bengt-Olof Sundqvist med familj

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons