Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska personalen äntligen kontaktas

Socialnämnden

Annons

Sedan länge har det varit känt att socialnämnden inte klarar sin ekonomi. I en artikel i ST den 13 augusti skrivs att man känt till det hela under lång tid. Efter valet har nya sopar kommit in men borde ha varit väl förberedda på att agera. Så har inte skett förrän nu.

Jag vet att personalen på golvet har bett om kontakter och samtal under lång tid. Tyvärr för döva öron. Ledningen skulle klara det hela själv. Så har inte skett. Underskottet har ökat med 50 miljoner på kort tid. Nu när skeppet håller på att sjunka, har socialnämnden kommit på att det finns personal som kanske har kloka tankar. Nu skall personalen kontaktas och chefer och politiker skall skaffa sig kunskaper om vad som sker inom verksamheten. Fantastiskt.

Ännu mer märkligt blir det om man minns då scenkonstbolaget delade ut 15 procent av biljetterna till beslutsfattare i form av fribiljetter. Motivet var då att beslutsfattarna måste veta vad som hände i verksamheten och behövde gå på teater mm för att se hur pengarna användes. Varför har det varit så olika mellan socialnämnden och scenkonstbolaget. Socialnämnden har fjärmat sig från verksamheten och inte lyssnat på personalens rop om kontakter. Scenkonstbolagets fribiljetter togs tacksamt emot för att få insyn i verksamheten.

Det är nog ganska klokt att lyssna på de som arbetar på golvet i verksamheten. Även om blöjbyten inte är lika glassigt som en teaterafton.

Alla i organisationen har hjärna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons