Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu väntar det verkliga trafikkaoset i Sundsvalls centrum

/

Annons

Politikerna i stadsbyggnadsnämnden har nyligen haft ett ”samråd” med sig själva och i princip beslutat att väg 562 (gamla E4) mellan Sundsvalls resecentrum och Trafikplats Skönsberg skall bestå endast av två körfält. Trafikmängden på denna sträcka är 22 000 fordon per dygn och de flesta av dessa fordon skall till Sundsvalls centrum. Bron som trafikeras av endast cirka 11 000 fordon per dygn har fyra körfält.

Kommunens projektledare, Madeleine Blom, påstår att trafikmängden efter ombyggnaden kommer att minska med 8 000 fordon och att dessa fordon inte kommer att ta andra vägar till centrum utan ersätts med att man väljer att åka buss, cykla eller gå. Hur man har kommit fram till denna slutsats är en fullständig gåta!

Vidare gör man jämförelse med Gävle och Umeå, som har en helt annan topografi än Sundsvall, när det gäller antalet cyklister. Klart att det cyklas mer i dessa städer.

Tyvärr nämner man inte Ö-vik som har samma trafikmängd som Sundsvall genom centrum men givetvis med fyra körfält. Där anser man nu att det är ett så stort problem att det är aktuellt med projektering av en ny E4 genom Åsberget. Hur trafiksituationen blir i Sundsvall med endast två körfält kan de flesta räkna ut!

Den beräknade kostnaden för ombyggnaden är 120 miljoner. Vi tycker att pengarna i stället skall satsas på att lösa den trafik som kommer söderifrån och skall västerut via Bergsgatan. Självfallet skall den trafiken ej ledas över bron och Birsta/Timmervägen utan gå från Trafikplats Stockvik bakom Södra Berget till Kolsta.

Vi vädjar nu till alla Sundsvallsbor att framföra sin åsikt om den planerade ombyggnaden på protestlistan ”Stoppa ombyggnaden av gamla E4 i Sundsvall” som finns på st.nu. Din röst blir viktig i våra försök att påverka höga vederbörande till ett förnuftigt beslut. Låt inte ett stort misstag gällande de ombyggda busshållplatserna följas av ytterligare ett!

Fotnot: Här är direktlänk till protestlistan

Motormännen i Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons