Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyblivna föräldrar bör låta barnet stanna hemma

/

Annons

Att ni tar hand om ert barn de första åren gör ni helt rätt i. Det är tufft i dag att vara en liten parvel övergiven av sina föräldrar men lämnad i den svenska trygga förskolan, där personalen har fullt upp med att byta blöjor, mata, trösta, se och eventuellt också lyssna på alla de allra minsta.

I all aktivitet i förskolan kan en liten parvel upptäcka en maskros och fråga vad det är, men inte få något svar därför att ingen hör honom. Ännu tråkigare för den lille eller lilla som står vid staketet alldeles ensam och ser ledsen ut när ett annat barn får åka hem med sin mormor mitt på dagen.

Om vuxna knappt orkar med sina långa arbetsdagar, hur ska det då inte vara för de allra yngsta som oftast får längre arbetsdagar än sina föräldrar. En allvarlig uppmaning till er båda föräldrar, ta tid med ert/era barn. Att möta barnets behov, lyssna, stötta och vägleda gör barnet/barnen trygga i skolan och längre fram i livet. Tidig trygg omsorg ger en stabil grund för ett barn vilket underlättar barnets lärande och ger förutsättningarna för barnet att bygga relationer med vuxna i skolan, säger jag utifrån min forskning.

Anne

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons