Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Obegripligt att förbjuda lättöl på Open trot

Annons

Det skulle bli en trevlig V75-dag på travbanan i Bergsåker. Jag och hustrun hade bjudit med två vänner som vanligtvis inte går på trav. Vi hade med oss lite mat och två lättöl i picknickkorgen. Till obegriplig förvåning blev våra lättöl beslagtagna av vakten vid ingången. Vakten påstod att polisen hade beslutat att öl inte fick föras in på travbanan.

Jag tycker för min del att det är obegripligt att öl, som kan köpas i vilken livsmedelsbutik som helst och som kan drickas utan risk för trafikbrott, inte får medföras i en picknickkorg. Vad kan motivera ett sådant beslut? Är det ren och skär dumhet eller är det fråga om girighet från travsällskapet och krögarna som vill tjäna storkovan på matförsäljning och den storskaliga ölförsäljningen inne på travbanan?

Om polisen eller mer troligt travsällskapet vill stävja fylleriet borde man snarare förbjuda den ohämmade ölförsäljningen i tälten än att förbjuda lättöl i picknickkorgarna. Sanningen torde emellertid vara att travsällskapet prioriterar girigheten före trivseln för gästerna.

Milt uttryckt anmärkningsvärt är också att vakterna i dessa svininfluensans tider tar sig friheten att peta i den medhavda maten. Det känns därför naturligt att fortsättningsvis avstå från besök på travbanan i Bergsåker.

Karl Wiklund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons