Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öka intäkterna i Nordanstigs kommun

/

Annons

Vi måste spara 50 miljoner kronor, men det bör ske genom ökade intäkter, inte bara genom minskade kostnader. Med aktuella förslag kan ni spara ett tag, men så småningom tar bufferten slut.

När ni lade ned den kommunala musikskolan tog ni bort en av få saker som lockar till att bo i Nordanstig. Högstadiet i Harmånger försvann och nu betalar vi dyra pengar till skolor i våra grannkommuner. Satsa på att få hit fler skattebetalare, lägg inte ned det folk vill ha! Just de saker som ni vill skära ned i är sådant som behövs för en lockande kommun.

Ni behöver verkligen räkna på vad ombyggnationer och extra skolskjutsar kommer att kosta och om det är värt det när barnen, och i längden deras skattebetalande föräldrar, försvinner till Hudiksvall och Sundsvall.

Se i stället vad som kan dra in pengar. Kommunen har många lokaler som står tomma under skollov, kvällar och helger. Både idrottshallar, badhus och andra lokaler kan vara intressanta för företag och föreningar att hyra då de annars står tomma.

I upphandlingar kan kommuner ställa specifika krav (exempelvis rätt till studiebesök för elever) som gör att enbart lokala företag kan ge anbud. Det ger i sin tur tillbaka skattepengar.

Förhandla så att asylboende etc. drivs av lokala företag och inte något utomstående. Se till att så mycket som möjligt kommer tillbaka till kommunen.

Se vad ni kan göra för att tjäna, inte spara. Uppmuntra kultur, skola, fritid och företagande.

Hanna-Karin Berglund. Nordanstigsbo, men mycket talar för att flytta.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons