Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om en isdrake eller snöskvader inte får stå kvar – låt Kjell Lönnå bli vår nya stadssymbol

Annons
Är det verkligen allas vilja att det ska stå en drake på torget, undrar Anders Eriksson och föreslår att Kjell Lönnå blir stadens nya symbol. Bild: Lars Windh / Mats Olsson

Det var ganska väntat att det skulle byggas en isdrake på torget i Sundsvall. Sundsvall har fått den stadssymbol som de flesta Sundsvallsbor vill ha. Eller har jag fel?

Det hölls ingen folkomröstning i staden om vi skulle ha skvadern eller draken som stadssymbol. Stackars Sundsvallsbor som aldrig får sin vilja igenom i en folkomröstning.

Se också: Isdraken sönder igen – hör reaktionerna från Stora torget

Vi får hoppas att kommunpolitikerna i fullmäktige i Sundsvall ger nyårslöftet att ha en folkomröstning om vi ska ha isdraken eller snöskvadern som stadssymbol. Kanske borde vi ha ett tredje alternativ, snögubben. Fördelen med alla dessa möjliga eller omöjliga stadssymboler är att de smälter bort snart och då har vi Sundsvallsbor inget att bråka om under våren och sommaren.

Jag har fått en lysande idé om hur vi ska göra när det gäller nyvalet av stadssymbol för Sundsvall. Vi lagar isdraken och låter den liksom få en andra chans att "överleva"  vintern. Samtidigt bygger vi en snöskvader bredvid draken och en snögubbe föreställande den amerikanske presidenten Donald Trump. Något insnöad men han får duga i brist på bättre.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Tävlingen pågår i en månad och den symbol av de tre som är oförstörd vinner tävlingen "Sundsvalls stolta stadssymbol" och får pryda torget varje vinter om vädret tillåter. Om samtliga möjliga stadssymboler är trasiga när tävlingen avslutas föreslår jag att Kjell Lönnå blir Sundsvalls nya stadssymbol med sina skönsjungande körer, men framför allt för att han är så trevlig.

Anders Eriksson

FLER INSÄNDARE:

Jag saknar ord för vägarna – vem betalar för skadorna på oss och våra bilar?

Resenärer behandlas nonchalant – varför välja bussen om man inte är tvungen?

Problemen började redan när politikerna valde Sundsvallsbron

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons