Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om pojkarnas skolresultat

Annons

Angående Fredagens artikel om pojkarnas resultat i skolan och hur media hungrar efter klick!

Jag tycker att killar luktar gott, inte illa. Frågan rörde varför killar får sämre betyg än flickor generellt i Ånge kommun och jag säger att jag vet inte varför med säkerhet. Vi i Humanistiska nämnden har satsat resurser på att öka lärarnas kompetens när det gäller att bedöma elevarbeten, lärare sambedömer i högre utsträckning i vår kommun än tidigare för att vi ska få betygssättandet så rättssäkert som möjligt.

TV-inslaget handlar om och jag refererar till en forskningsrapport som radio sänt tidigare under våren där en forskare ifrågasätter diskrimineringen av pojkar vid betygsättande. Forskaren har kommit fram till att uppträdandet bedöms, vilket inte är OK, inte rättssäkert för det är kunskaper som ska bedömas inte uppträdande. Då nämns det här som tänkbara orsaker till att lärare bedömer killar efter en annan måttstock. Jag kan bara beklaga att det jag citerar vänds till att det är mina ord för så är det inte!

Det är media som hungrar efter klick, i det här fallet Koncernen Mittmedia, det är dom som ska göra sina aktieägare nöjda och då spelar inte sakfrågan i sig någon roll, inte vad vi gör för att förbättra för våra ­killar i skolan, vilka åtgärder vi vidtagit osv. Det här är en allvarlig fråga för yttrandefriheten eller yttrande­begränsningen, det får konsekvenser, människor vågar inte yttra sig i rädsla för att klippas ner eller ändras om till snaskerier.

Catharina Karlsson (S)

Ordförande humanistiska nämnden i Ånge kommun.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons