Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Onödigt dyr rundgång, Mitthem

Annons

Jag har full förståelse för att varje ny vd vill sätta sin prägel på sitt företag, och det har även Mitthems nya gjort och tanken är säkert mycket god i botten, men vad har/kommer detta att kosta oss hyresgäster? Nu i vår (försenat i vårt område) har Mitthem haft ett projekt där man vill kolla standarden på lägenheterna som man äger. Bra så långt. Tanken var att kolla upp så att vissa om möjligt skulle kunna få en sänkning av hyra och förmodligen många fler som kommer att få höjning av sin hyra.

Två personer som är inhyrda av Mitthem har nu gått runt och mätt och kontrollerat. Och det är nu jag med mina hyreskompisar reagerar. Varför hyra in externpersonal när man har kvartersvärdar som kan göra jobbet (bara att göra en arbetsfördelning) så bör den kostnaden hållas nere?

Nästa steg i projektet: det tog max tio minuter för dessa två personer att gå in i lägenheten och dessutom var man inte i alla rum, man lyssnade inte på vad jag som hyresgäst hade att säga om önskan om förbättringar, nej man gick endast med ett måttband och hänvisade till kvartersvärden. Mycket dyr timpenning kan jag tycka för att inte tala om besvikelse när man sätter igång ett projekt som jag som hyresgäst kanske hade sett fram emot för att kunna få förbättringar.

Min egen lägenhet behöver nytt golv i vardagsrum och mina garderobsdörrar/garderober är slut (huset är byggt 1988–1989). Varför gör man en kontroll på lägenheter om man ändå inte bryr sig i hur hyresgästen upplever sin lägenhet. Denna rundvandring som jag tycker är helt meningslöst och kostar mer än vad som behövs, denna slant har man kunnat utnyttja på en del av nuvarande lägenheter men framför allt kvartersvärd och hyresgäst borde få större möjlighet till att samarbeta i detta.

Enklaste (billigaste) sättet för denna åtgärd hade kanske varit att gå ut med ett enkelt brev där vi själva kan göra en Felanmälan på nätet, då har man ju anmält allt felande från hyresgästen och fått in resultat på respektive lägenhet. Kostnad förmodligen någon timme extra för kvartersvärden för sammanställning och förmodligen ett mycket billigare alt. Enklare arbete.

En av några hyresgäster i huset

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons