Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Onödigt många stolpar i nya rondellerna

/
  • Vi borde klara oss med maximalt 50 stolpar i rondellerna, menar skribenten.

Annons

Jag kör cirka 4 500 mil om året och jag håller med Trafikverket till 100 procent att man inte behöver belysa den nya sträckan på E4 förutom på och avfarter.

De personer som tydligen har så otroligt svårt att se den nya sträckan kanske ska överväga om det är dags att ställa bilen. Varför är det svårare att se på den nya sträckan jämfört med att köra hela vägen till Härnösand? E4 är ju ingen gångväg.

Däremot får gärna Trafikverket komma med en giltig förklaring varför man har så förbannat många belysningsstolpar i de båda rondellerna, cirka 200–300 stycken som både drar energi kräver underhåll och förmodligen ganska hög investering? Är det miljövänliga LED eller gamla miljöbovar som ni har köpt in?

Tittar man på andra rondeller så krävs det enormt mycket färre stolpar. Vi kanske skulle klara oss med maximalt 50 stycken, de kanske inte är lika snyggt men det är ju bara två rondeller på en E4. Pengarna som blev över kunde användas till de byar som hotas av nedsläckning, där vistas både mäniskor och husdjur.

Ljushuvet i stan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons