Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppet brev till Margareta Rödén

/

Annons

Sommaren står för dörren och semestern är efterlängtad efter många hårda arbetspass på det Sjunkande Skeppet Länssjukhuset Sundsvall Härnösand.

Men åter igen får vi erbjudandet att skjuta på vår sommarsemester för att lösa personalsituationen åt dig och dina kollegor. För pengar. Pengar vi blivit itutade inte finns. Var kommer de pengarna ifrån? 

Jag skulle hemskt gärna vilja veta hur mycket semester du skall ha i sommar. Kommer du ha dåligt samvete för att du har din semester? För det kommer många av oss ha, dåligt samvete och ångest för att vi tar ut vår lagstadgade semester och inte jobbar istället för att hjälpa våra kollegor och dig. 

Jag med många läste ditt brev till oss, där du skriver att sommaren kommer bli tuff och uppmanar oss till solidaritet. Alla måste hjälpas åt för att sommaren ska bli bra skriver du. Det gömda meddelandet i det påståendet är att vi (helst) skall hoppa över semestrarna helt och hållet för att hjälpa dig och dina kollegor att rädda sommaren från total katastrof.  Min fråga till dig är då; ska du själv hoppa över några veckors semester i sommar? Du är mer än välkommen att komma och jobba med oss. 

Nu går vi vidare till ditt uttalande i Dagens Medicin. Där har du förhoppningar om att sommaren skall bli bra, och du håller till och med tummarna. Du sparkar du oss bildligt talat i ansiktet. Du ser inga problem. Med någonting. De flesta andra landsting har samma problem, då är det ingen fara. När ska du dra upp ditt huvud ur gyttjan och förstå att det är allvar? Att de få som fortfarande jobbar på det Sjunkande Skeppet håller på att gå in i väggen för att upprätthålla någon sorts värdighet hos patienterna. Att vi sliter hund för att dementa Agda och Bertil ska få gå på toaletten istället för att kissa på sig. Vi sliter hund för att upprätthålla patientsäkerheten och för att inte bli av med vår legitimation. För inte står du där och backar upp oss om vi i stressen och tunnelseendet ger Agda Bertils insulin. 

Vi har inte "av och till" överbeläggningar. Vi har överbeläggningar var och varannan dag. Vi har stabsläge i princip varje vecka. 27 läkare skriver brev om hotad patientsäkerhet, och det avfärdar du med att det även i fler landsting skrivits brev av läkare. Ingen ko på isen alltså. Personalen flyttar inte heller på sig för att de är nomader, man flyr i tron om att hitta en bättre arbetsplats någon annanstans.

Ditt uttalande i Dagens Medicin och ditt brev till oss har skilda budskap. Till oss inom skeppets skrov vädjar du om hjälp, för befolkningen förnekar du till problemen. 

Sjuksköterska på Länssjukhuset Sundsvall Härnösand 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons