Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppet brev till Margareta Rödén

Annons

I dagarna slutar jag och många av mina narkossjuksköterskekollegor på Sundsvalls sjukhus. Vi kan tyvärr konstatera att du valt prestige framför både patientsäkerhet och en hållbar ekonomi när du låter 17 stycken gå och i stället väljer att låta bemanningen vara på ett minimum, anställa stafetter och skicka patienter till andra län för operationer.

Du har uttryckt att det blir "som att släppa en propp" om du ger efter för vårt lönekrav, att "alla andra kommer också att vilja ha en högre lön". Men det är hög tid att släppa proppen.

Det är dags att höja specialistsjuksköterskors löner i vårt landsting, så att vi inte längre ligger lägst i landet, dags att ge oss den lön vi är värda. Vi begär inte det omöjliga, bara en rimlig löneökning så att det faktiskt lönar sig att läsa ett år till på universitet och ha fördjupade kunskaper samt ett utökat ansvar på arbetet.

I dag kom en skrivelse på vår mail som bland annat beskriver hur det i nödfall kan bli så att en sövd patient kan komma att övervakas av icke anestesikunnig personal, nu när det blir brist på oss narkossjuksköterskor. Då har man inte längre patientsäkerheten i fokus, den har hamnat i skuggan av din prestige för länge sen.

Är detta vad du vill lämna som ett avtryck när du snart slutar?

Sovsyster

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons