Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orsaken till ST upplagetapp

Annons

Hörde Mittmedias Anna Karin Lith bli intervjuad i programmet "Medierna i P1", och min reflektion på det är: Att tidningens upplaga viker, har inget med SVT-SR:s satsning på digitala medier.

Om du AnnaKarin tittar på hur ST:s innehåll såg ut på 1980-talet, och jämför det med i dag, så har du en viktig komponent till nedgång.

Om du sedan även lägger till hur tokigt Mittmedia resonerade när man ändrade prisbilden på papperstidning och digitalt innehåll, så förstärker det nedgången. Hur kan papperstidningen som var den enda produkten tidigare, bli reducerad till en produkt som ses som "tryckt digitalversion", det vill säga, en sekundärprodukt och inte huvudprodukten? För mig som avslutade prenumerationen när ni höjde priset till 300 kronor per månad för "komplett", och inte erbjuder papperstidning som ensamt alternativ, som ni gör med e-tidning, fanns inget alternativ än att avsluta prenumerationen. Varför inte erbjuda:

• Bara papperstidning.

• Bara e-tidning.

• Ert nuvarande "komplett".

Varför erbjuder ni bara a och c idag och inte b -alternativet? Jag tror ni kommer att förlora än fler prenumeranter när Dagbladets prenumeranter får betala fullt pris för ST i höst. Där har ni en större orsak till nedgången än "public service" satsning på digitalt.

Anders Igglund

Fd prenumerant

Svar direkt: Välkommen tillbaka

Först som sist; SR/SVT är inte huvudorsaken till att landets alla dagstidningar tappar i upplaga sedan början av 1990-talet. Där spelar strukturomvandlingen inom nyhetskonsumtion – och internets uppkomst – de största rollerna.

Hur de digitala satsningarna SR/SVT gör påverkar övriga mediehus – som ju verkar på marknadsvillkor – är en annan och större fråga.

Vad gäller vår prissättning är det ganska enkelt. Vi har satt ett pris på vår journalistik som den som vill ta del av allt innehåll hos oss får betala. Det priset är 159 kronor per månad och då ingår e-tidningen. Vill du sedan också få journalistiken tryckt på papper och hemkörd till dig sju dagar i veckan så kostar det 140 kronor ytterligare, alltså totalt 299 kronor per månad.

Har du fler funderingar, vänligen kontakta oss. Och – vi tycker det är kul att du bryr dig om oss trots att du inte längre är prenumerant. Du är alltid välkommen tillbaka!

Anders Ingvarsson

Chefredaktör ST

AnnaKarin Lith

Redaktionell chef Mittmedia

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons