Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker riskerar att förlora makt

Annons

Ge lite frihet till de som vill klaga på hur vi sköter vården i Sverige. Det finns en ängslan av att klagar man på sjukvården så kan man lokalt få sämre vård. Politikerna rider ju på den oron och menar att bara vi finns lokalt så får ni bra vård, när det egentligen leder oss till en mycket sämre vård.

Det finns inga undersökningar om vad väljarna säger om att förstatliga sjukvården, hur kommer det sig? När man gör undersökningar om allt annat och där politikerna verkligen är inblandade. Men här kan man också ifrågasätta medias sida i den här frågan. Är man i händerna på politikerna på grund av tidningsstödet? Väljarna är tvingade att välja politiker till ett landsting de vet inte fungerar oavsett majoritet, för det har de inte gjort under många perioder.

Ställ frågan i media, tror ni att Sverige kan ha 21 landsting och om en förstatling av vården kan ge en mer jämlik vård och minskade kostnader.

Jag tror att man betydligt skulle kunna höja vårdpersonalens löner, när man slipper alla politiker och en hel del höga löner till lokal administration. Sedan behöver man bara betala ett konsultarvode. Nu åker samma konsult till i värsta fall, 21 landsting. Sedan med en arbetsgivare kan man faktiskt kräva att läkarna jobbar mer än kontorstid, då slipper vi oerfarna läkare på akuten. En annan fördel är att det finns inga fler arbetsgivare för läkare som vill lösa in sin jourtid till mer pengar, det som nu gör att allt rasar. Politikerna vet detta men lösningen är ju att de tappar makt.

Roger59

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons