Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker sitter bakom stängda dörrar

/

Annons

Varför är de politiska rösterna som bortblåsta när debatten duggar tätt om Petersvik och den tilltänkta logistikparken? Kristdemokraterna har nyligen gjort ett försök att lyfta frågan i de politiska samtalen genom att initiera ett nytt ärende till kommunstyrelsens sammanträde nu den 14:e september. När förslaget uppmärksammades i media var det tyst från de olika politiska partierna och i stället har tjänstemän bemött initiativet. Varför är det så tyst?

Som politiskt aktiv kan man nu och då ställa sig frågan, vilken roll har politiker? Behövs politiker eller skulle det räcka med medborgare och sakkunniga tjänstemän för ett fungerande samhälle? Den frågan svarade 84 procent av Sundsvalls medborgare ja på när de gick och röstade i kommunvalet hösten 2014. Politikers uppgift är att peka ut färdriktningen, i exempelvis Sundsvall, men politiker är också länken mellan enskilda personer och myndigheter.

Förtroende brukar vara ett nyckelbegrepp för hur väl politiker lyckas eller inte. När politiker fattar beslut ska vi kunna kommunicera dessa och inte enbart hänvisa till jurister och chefer. Gömmer vi oss bakom paragrafer och nonchalerar debatten, oavsett om den väcks av LO eller kultureliten, så naggas vårt förtroende inte bara i kanten utan på djupet.

Vi kristdemokrater tycker det är orimligt att människor ska lämna sina bostäder innan kommunen och SCA har fattat ett investeringsbeslut om att logistikparken ska byggas. Detta är en fråga där juridik möter den enskilda medborgaren, men politikerna har ansvaret. Sundsvall har en näst intill full politisk enighet om att den nya logistikparken ska byggas i Petersvik, men varför är det då så tyst? Finns det inga svar på frågorna som ställs eller anses inte frågorna vara nog viktiga?

Samtliga partier kommer nu vid kommunstyrelsesammanträdet att behöva ta ställning till frågan, om när i processen, de boende ska lämna sina ägor. Det är bara svar på en av många frågor. Om samtalet stannar runt sammanträdesbordet, då kommer det beslut som fattas att ge viss klarhet. Men, medborgarna kommer fortfarande undra var politikerna tog vägen. I så fall är svaret, bakom stängda dörrar i sammanträdesrummet.

Liza-Maria Norlin

Gruppledare Kristdemokraterna Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons