Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikerna måste skippa kårandan

Annons

Det är synd att Göran Hägglund slutar som partiledare, den ende politikern som haft modet att säga att sköta vården via landstingen inte längre fungerar.

Han gick emot en hel politikerkår som naturligtvis svarade med ett kompakt motstånd och som i stort sett idiotförklarade honom. Ingen tog upp hans ide, inte ens någon tidning tog upp hans utspel till debatt. Aktuellt gjorde ett lamt försök där Margot Wallström fick utan mothugg säga att Norge misslyckats med sin omorganisation och att vården inte skulle klara en sådan stor omorganisation.

Man hugger på att skattepengar till vården försvinner i privata bolag men hur mycket pengar försvinner från vården på grund av den organisation som man har nu med 21 självstyrande separerade landsting? I den organisation man har nu blomstrar privata bemanningsföretag som hyr ut läkare och sjuksköterskor, är inte det också privata vinster?

Polisen som hade lika många distrikt som det finns landsting kunde tydligen slå ihop sin verksamhet från ett år till det andra. Men där drabbades inga politiker. Finns det någon regel i vårt samhälle att politiska tjänster aldrig kan dras in utan bara utökas? Jag tror att varför man skyddar landstingen så hårt fast alla går med förlust och har gjort det i årtionden, är för att det är politiker inblandade och det är skattefinanserat.

Ett privat företag skulle ha omorganiserat för många årtionden sedan. Vem tar över Hägglunds mantel? Jämlik vård i framtiden kräver att politikerna skippar sin kåranda.

Roger59

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons