Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Posten är inte längre en pålitlig partner – stor risk att viktiga brev försvinner

Annons

"Posten, pålitlig partner" hette det förr. Nu heter det "Postnord-skämtet". Jag har under sommaren förlorat två viktiga försändelser. Den ena från Sundsvalls kommun och den andra från en privatperson i Skara.

Brevet från kommunen innehöll en stor pärm, måtten är cirka 30 gånger 40 centimeter, förpackad i en stor vit påse med kommunens portostämpling på. Det sändes den 29 maj, det vill säga för tre och en halv månad sedan.

Det andra var förpackat i en av Postnords egna stora blå kuvert för två kilo och med förbetalt porto. Det sändes den 17 augusti, alltså snart en månad sedan. Innehållet var en snygg klänning som jag skulle haft på ett bröllop, men nu är det för sent för den festen.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

När jag ringt Postnord, vilket jag gjort ett flertal gånger, blir svaret: "Vi kan inget göra om man inte sänt det som spårbar försändelse." Jag kan inte låta bli att misstänka att de vill att allt ska gå som spårbart eftersom det kostar mer och att de därmed får större intäkter. De säger också att rutinerna är att försändelser som ej hämtats inom 14 dagar återsändes till avsändaren, men inget av mina brev har kommit tillbaka, trots att avsändarens namn och adress tydligt angivits på respektive brev.

Detta problem, som långt ifrån bara är mitt, sätter käppar i hjulet för handel mellan privatpersoner och, skrämmande nog, riskerar man att missa viktiga kommunala och statliga försändelser då dessa institutioner aldrig sänder något som spårbart. Ingen av dessa försändelser var små och de kan inte bara ha råkat komma bort, och jag undrar hur många vanliga brev som försvinner under Postnords hantering.

Politikerna käbblar och slåss om makten, vården blir sämre, polisen klarar inte sina uppgifter, pensionärer blir allt fattigare och posten är ett skämt.

Mörkrädd

Läs även:

Malin Lernfelt: Postnords kollaps är en samhällsfara

Affärerna kommer att försvinna om näthandeln fortsätter att öka

Förvånad över kritiken mot Postnord – där jag bor fungerar allt utmärkt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons