Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prioritera oss barn framför stenläggning

Annons

Vi är två tjejer som går i åttan på Lidens skola. Vi har ingen studie- och yrkesvägledare för hon har flyttat och nu kan inte skolan anställa någon ny eftersom det är köp-, anställnings- och vikariestopp. Barn- och utbildningsnämnden ska spara 15 miljoner kronor.

Hur drabbar det oss?

Vi får ingen hjälp med gymnasieval eller prao. Men det är mest synd om niorna som snart ska välja gymnasieutbildning och det är ett viktigt val i livet. Man behöver mycket hjälp med val och vägledning för att inte välja fel.

Vi tycker det är konstigt att Sundsvalls kommun har råd att lägga drygt 40 miljoner kronor på att göra om torget men de kan inte lägga pengar på oss barn och vår utbildning. Man väljer hellre att satsa pengar på stenar än på barn och deras framtid. Låter inte det lite konstigt?

Varför kan man inte bara ta en del av pengarna som går till ombyggnad av torget till barn och utbildning? Torget är fint och det finns platser man kan vara och sitta på och ingen klagar på hur det ser ut nu. Det är egentligen samma pengar bara det att det läggs på annat än det de borde läggas på.

Om Sundsvalls kommuns skolor ska ha bästa resultat och vara bäst i Sverige år 2021 så måste man satsa på eleverna och inte på stenplattorna på torget. Vill man satsa på skolan ska man göra det nu och inte när det är för sent. Det känns ju inte bra när man läser om vad som är viktigt och vad som man vill lägga pengar på i kommunen. Sten!

Är det möjligt att ändra prioriteringen?

Olivia och Emma, Lidens skola

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons