Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Problemen försvinner inte av sig själv

Annons

Replik på "Står ni bakom den nya fastighetsskatten, socialdemokraterna?", ST 15 september.

Redan nu finns i plan- och bygglagen utrymme för kommuner att ta ut avgifter för gatukostnader från fastighetsägare. Villaägarna och SKL har tidigare framfört att det finns problem med nuvarande lagstiftning som anses vara både krångliga, otydliga och tillämpas olika i kommunerna.

Förra regeringens förslag om förändringar i lagen fick kritik och någon proposition nådde aldrig riksdagen, eftersom man inte kunde förutse konsekvenserna av förslaget. Problemen med dagens regler och tillämpning finns fortfarande, därför har lantmäteriet fått i uppdrag att utarbeta ett förslag till normaltaxa för kommunala gatuavgifter men även alternativa förslag. I uppdraget ingår även konsekvensanalys av förslagen och samråd med just Villaägarna.

Att inte utvärdera lagstiftning som inte anses fungera tillfredsställande gör inte att problemen försvinner av sig självt.

Det finns ännu inget förslag för oss som riksdagsledamöter att ta ställning till och det är därför inte möjligt att säga hur vi ställer oss till det, men vi för gärna ett samtal med er om förslaget, när det finns.

Susanne Eberstein och Ingemar Nilsson

Riksdagsledamöter (S) från Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons