Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Projektet Parklyftet förbättrar lekplatser i hela kommunen

Annons

Replik på "Hur går arbetet med parken till?", ST den 23 oktober.

I september 2014 startade Stadsbyggnadskontoret arbetet med att rusta upp Indalsparken med målet att skapa en attraktiv mötesplats för alla åldrar. Upprustningen innebär att barnen och föräldrarna i framtiden får en bättre plats av vistas på. Indalsparken är en av 80-talet lekparker i kommunen där vi nu ser över säkerheten och jobbar för att skapa stimulerande platser. De två personer som arbetar med att se över alla parker och lekutrustningar genomför ett mycket viktigt och svårt arbete. Barnen i Sundsvall ska kunna leka säkert.

Entreprenörer och kommunens egen personal har många arbetsuppgifter gemensamt som innebär ett gediget pusslande med resurser och tid. Allt för att hinna med så mycket som möjligt och att säkerställa kvaliteten. Materialleveranser görs till olika parker vid olika tider och är en del av pusslandet, vädret påverkar också arbetet. Just nu väntar vi till exempel på entreprenörer från England som utför jobb som är mycket väderberoende. Det kan kanske därför uppfattas som att det inte händer något på en plats hela tiden, det genomförs helt enkelt många insatser på ett 80-tal områden samtidigt. Arbetet i Indal kommer att pågå under perioden hösten 2014 och våren 2015.

Det är mycket glädjande och stimulerande för oss att få möjligheten att skapa bättre lekmiljöer för våra barn runt om i vår stora kommun. Jag vet att det finns många barn och föräldrar som väntar på att vi ska komma just till deras område. Behovet och önskemålen är tyvärr fler än vad vi på kort sikt hinner med. För Indals del däremot är jag glad, och helt övertygad om, att detta kommer att bli en trevlig och stimulerande plats att besöka för många människor.

Tomas Häggström, sektionschef, stadsbyggnadskontoret

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons