Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rätta till missgreppet nu socialnämnden

Annons

Förra ordföranden i socialnämnden Lena Österlund (S) har offentligt gått ut och beklagat beslutet att lägga ned det särskilda boendet ute i servicehusen. Man kunde när beslutet togs inte förstå konsekvenserna, säger hon.

Katastrofala missgrepp har gjorts av de pensionärsorganisationer som under förra mandatperioden tryckt på politikerna att avskaffa det särskilda boendet ute på servicehusen för att äldre utan att gå genom kommunal beslutandeprocess skulle kunna bosätta sig i dessa lägenheter. Man har då inte tänkt på följderna att kommunen enligt konkurrenslagen genom detta inte längre skulle kunna ha möjlighet att bedriva restaurangverksamhet. Politikerna under förra mandatperioden har inte begripit vilka förödande konsekvenser detta skulle få utan villfarit pensionärsorganisationernas önskemål.

Det hela är en skam. Skam för de pensionärsorganisationer som ligger bakom detta. En skam för de politiker och tjänstemän som inte kunnat se följderna. Det är fullkomligt obegripligt att den nya majoriteten, som med nuvarande minoritets stöd kan ändra på det olyckliga beslutet av den 24 februari 2010, inte redan gjort detta utan istället håller anställda och äldre i fullkomligt oacceptabel och onödig oro. Se till att ta bort det olyckliga beslutet och gör det nu, ni nuvarande ledamöter i socialnämnden, all anständighet fordrar detta av er.

Sten Rigedahl

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons