Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riksdagslönen borde räcka till hundpassning

/

Annons

Nu under senhösten i riksdagen så inträffar den Allmänna Motionstiden, när riksdagspartierna lämnar in sina motioner om förändringar som man anser göra det bättre för Sverige.

Normalt sett borde jag tagit upp till exempel motioner som vänsterpartister lämnat in, som till exempel de om Ekonomisk trygghet och förbättrad rehabilitering vid sjukdom, En jämlik och jämställd vård och omsorg för äldre, En landsbygd att lita på eller kanske den om införandet av Allmän värnplikt. Men det som väcker mest uppmärksamhet är Motion 2014/15:2609, från Sverigedemokraterna Hanna Wigh och Cassandra Sundin. De två Sverigedemokraterna vill ha möjlighet till att riksdagsledamöters hundar ska få tillsyn, rastning och omsorg, för skattebetalarnas pengar.

Riksdagsledamöterna har över 60 000 kronor i månaden i dag (utöver Vänsterpartiets som betalar partiskatt och får 27 000 kronor) och borde självfallet ha möjlighet att ordna eventuell passning av sina hundar på egen hand bland alla Stockholms privata hundpassningsföretag.

Det kan knappast motiveras med, som i motionen, att man har ett högt stressat arbetstempo som riksdagsledamot. Det är det många i Sverige i dag som har. Men få av dem har så hög lön som 60 000 kronor i månaden...

Jerker Nilsson,

Vänsterpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons