Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riktigt fula påhopp

Annons

Svar på insändare från Else Ammor, Sundsvallspartiet.

Else Ammor ställer en mängd frågor och påstår en hel del på "Ordet fritt" den 2 oktober. Detta kan självklart inte stå oemotsagt. Det gör mig upprörd när ett enskilt parti och enskilda personer gör politik av att ett barn far illa. Självklart ska vi politiker, offentligt anställda, föreningsaktiva, och människor i största allmänhet göra allt vi kan för att alla barn ska få en så trygg uppväxt som möjligt.

Else Ammor ställer den anmärkningsvärda frågan varför vi är tysta och anklagar oss för att gömma oss bakom sekretess. Sekretess är till för att skydda de personer som på olika sätt har information om den lilla flickan och hennes livssituation. En situation som inte kan lämna någon oberörd, men som ändå inte får kommenteras över huvudtaget i det allmänna/offentliga rummet. Hon och hennes familj har rätt att skyddas. Därför kan vi inte kommentera det enskilda fallet. Detta vet tidigare socialnämndens ordförande, som dessutom är jurist, mycket väl. Att sedan hånfullt och raljant påstå att vi förhalar och mörkar genom en utredning är ytterligt förvånande. På vilket annat sätt kan eventuella misstag komma fram, på vilket annat sätt kan vi säkra så bra stöd som möjligt för barn i svåra situationer framöver? Menar du på fullt allvar att socialnämnden och socialtjänsten ska agera med utgångspunkt i mediarubriker och osakliga påhopp i insändarspalterna?

Budgetsituationen och de ekonomiska förutsättningarna för socialnämnden är en viktig och stor fråga i sig. Efter fyra år som vice ordförande i socialnämnden vet jag med ännu större säkerhet att det finns stora utmaningar men inser också att ska vi lyckas krävs ett stort mått av ödmjukhet och ett långsiktigt perspektiv. Skulle Kristdemokraterna fått möjlighet att fortsätta i majoritet hade vi gärna sett över möjligheten att dela på socialnämnden i två, för att få tydlighet mellan individ- och familjeomsorg och omsorg om äldre och funktionshindrade. Budgetramen är i sig intressant men kanske det är än mer intressant att titta på den modell som i dag används för resursfördelning inom ramen. Riktas pengarna dit de gör mest nytta?

Till Sundsvalls medborgare, som jag förstår har många frågor och som självklart berörs oerhört starkt av händelsen, vill jag här be om förståelse för att jag inte kan ge er några svar om den här flickan eller någon annan av de personer som vi på olika sätt stöttar och hjälper i kommunen. Min primära uppgift, som ordförande i individ- och familjeomsorgsutskottet, är att skydda och stödja de människor som kommer till nämndens kännedom. Det tänker inte jag tumma på för att försvara mig mot det riktigt fula påhopp som riktats inte bara mot mig utan mot flera människor som varje dag jobbar hårt för att hjälpa människor i utsatta situationer.

Hans Brynielsson, Kristdemokraterna

Vice ordförande socialnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons