Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robotar – arbetslinjens slut

/

Annons

Eftersom inga andra politiker än Enhet, vågar ta i det faktumet att vartannat jobb inom 20 år är ersatt av robotar och datorer, medan de andra skriker arbetslinjen och fler jobb och helt ignorerar orsaken till att arbetena försvinner, är Enhet det enda partiet värt att rösta på.

Många kommer att bli sparkade från sina arbeten framöver på grund av att deras arbetskraft inte längre behövs. Pengarna som genereras av arbetet kommer att finnas då samma arbeten kommer att utföras men de kommer bara företagen till del då de inte behöver betala skatt på detta.

Det är då vi behöver beskatta naturresurserna i stället för det kreativa arbetet, och vi behöver ge våra medborgare en respektfull och existentiellt tryggad tillvaro med basinkomst så att vi, folket, kan hitta till vad vi vill, behöver och brinner för att göra när robotarna tar över.

Vi har rätt att överleva, känna glädje och tillit när vi blir överflödiga i produktionssnurran, eftersom pengarna finns. Vi har rätt att äta mat, ha tak över huvudet och kunna ta hand om och umgås med våra barn, äldre och andra nära.

Vi vill inte hamna i förnedrande vuxendagis där vi tvingas söka jobb i hela landet som vi inte är kvalificerade för, eller arbeta nästan gratis åt arbetsgivare som får 5000 kr i månaden för att ha oss där, bara för att vår kulturs och politikers huvuden lever kvar i det gamla och inte ännu har förstått att de behöver ändra om det ekonomiska systemet när arbeten försvinner.

Egentligen skulle vi jubla över att datorer och robotar börjar sköta samhällsapparaten själva, så kan vi äntligen få ägna oss åt det som faktiskt betyder något på riktigt för oss människor, våra medmänniskor! Vår familj!

Det är slut med bitterhet och straff och brist på tillit. Pengarna finns - de behöver bara omfördelas.

Och vi kommer att spara enorma kostnader när vi börjar fokusera på oss själva och varandra. Folk kommer att sluta ta livet av sig i detta avlånga land. När människan har ett värde igen. Bara för att hon finns.​

Angelica Bergvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons