Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rödgrön regering hotar Sundsvall/Timrå flygplats

/
  • Sundsvall/Timrå flygplats har en stor betydelse för företagande, näringsliv och privatpersoner i vår region. En nedläggning skulle få konsekvenser för regionen.

Annons

Sundsvall/Timrå flygplats är ett nav för tillväxt. Flygplatsens betydelse för företagande, näringsliv och privatpersoner i vår region kan inte överskattas. Med Miljöpartiet i regeringen hotas nu flygplatsen. En nedläggning skulle få stora konsekvenser för jobb och tillväxt i vår region.

Det finns inget land inom EU som har så långt mellan landsändarna som Sverige. Det gör oss beroende av väl fungerande flygtrafik. Tack vare flyget kan företag ta sig till kunder runt om i Sverige. Privatpersoner kan resa till större flygplatser och vidare ut i världen. För att Sverige ska hålla ihop är flygtrafiken avgörande.

Det rödgröna styret i Stockholm har kommit överens om att driva en nedläggning av Bromma flygplats som ligger i Stockholm. Detta är inte en lokal fråga för huvudstaden. Bromma flygplats är ett riksintresse som knyter samman Sundsvall med Stockholm.

Under Alliansens regeringstid slog vi i riksdagen fast att Sverige ska ha ett nationellt basutbud av flygplatser för att öka förbindelserna och tillgängligheten både regionalt och internationellt. Det vore mycket olyckligt om den rödgröna regeringen nu ­river upp det.

Förra året gjordes två miljoner inrikesresor till och från Bromma. Många av dem var pendlare, företagare ­eller privatpersoner som reste till och från Sundsvallsregionen. Uppskattningsvis 24 000 jobb runt om i landet riskerar att gå förlorade, enligt Handelskammaren, om Bromma flygplats läggs ner.

Det är ett stort misstag som de rödgröna nu begår. Vi i Sundsvallsregionen kommer att drabbas hårt om nedläggningen skulle bli verklighet. Folkpartiet kommer att göra allt vi kan för att vår flygplats ska vara kvar och för att vi ska ha goda förbindelser med resten av Sverige. För företag och näringsliv i vår region är det en avgörande fråga för framtiden.

I förslag efter förslag slår nu de rödgröna mot jobb och tillväxt. Högre skatter och mer bidragspolitik är den nya regeringens politik. Efter bara ett par veckor på nya jobbet verkar regeringen redan ha glömt bort arbetslinjen. I stället för att skapa förutsättningar för företagande så slår man undan benen på företagen. Det kommer inte att skapa fler jobb. I långa lopp­et kommer det att betalas med sämre välfärd. Miljöpartiet borde göra sin hemläxa; jobb skapas av företag – inte av nedlagda flygplatser.

Jan Björklund

partiledare FP

Annelie Luthman

Folkpartiet Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons