Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rödgrön regering – man blir mörkrädd

/
  • Sveriges nya regering är på plats och med den en ny jobbpolitik. ”Personligen känns det bara destruktivt och sorgligt, men vad ska man göra?” skriver ­signaturen ”Antirödgrön”.

Annons

Löven säger sig ha som mål att Sverige ska ha Europas lägsta arbetslöshet.

Ja plockar man bort alla arbetslösa från arbetsmarknaden, och även i dag arbetande människor, vilket också måste ske då arbetstillfällena minskar på grund av deras politik, så är ju det en lätt uppgift (bortser från ekonomin).

Ett steg är att plocka bort alla ungdomar som nu ska bli tvungna att gå i skolan till 18 års ålder. Detta förutsätter att det enda kravet i gymnasiet måste vara att de ska vara inskrivna där, sedan om de lärt sig något ... Man kan förstås införa ett vuxenstöd efter 18 års ålder så de kan gå kvar många år till … alla ska ju ha gymnasiekompetens. Sedan tycks Löven också tro att detta skapar jobb.

Ett annan riktigt bedrövlig sak är att arbetsviljan kommer att minska drastiskt (igen). Folk kommer att välja en annan inriktning, att arbeta och betala skatt blir inte alls så tilltalande utan vi kommer att återgå till som det var förr (då man undvek ökad inkomst på grund av skatten), det vill säga vi kommer att återgå till att göra allt för att undkomma skatt, och i stället för på arbete kommer man att lägga sin möda på att försöka komma över skatt (det vill säga allehanda bidrag och understöd). Personligen känns det bara destruktivt och sorgligt, men vad ska man göra?

Detta att reducera moroten för att arbeta är en sak, värre är i inledningsskedet att då de angriper företagen med pålagor kommer företagen att bli färre och nerdragningarna öka (så sett ur Lövens perspektiv kommer förtjänsten i minskad arbetslöshet av minskad arbetsvilja, att ätas upp av färre arbetstillfällen).

I S/MP/V:s budget ingår redan nu att införa en löneskatt på personer över 65 år, att ta bort reduceringen av löneskatten för ungdomar samt att höja skatten för alla inkomster över 50 000 (finns säkert mer, och vad ska komma?).

Men den så kallade välfärden då? Ja det går så länge det går, men den tiden är väldigt kort. Sedan tar det desto längre tid att arbeta oss upp igen.

Förstår inte hur så många som en tredjedel kunnat rösta på S och MP. Vi har nu en statsminister som sedan någon tid före valet visade sig ha ett visst, om än starkt begränsat, ordförråd att ösa sina anklagelser mot alliansen med. Han är visserligen ”en sann kamrat och arbetare” som vissa anhängare säger (han påstår sig ha svetsat någon tid i alla fall), men inte så mycket mer. Till ministrar har han omgivit sig med en samling likasinnade som bara väntas se upp till sin ledare (som alltid när en chef i det allmänna väljer sin omgivning). ”Ett härligt gäng” enligt hans egen utsago – man blir mörkrädd.

Antirödgrön

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons