Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röj med sunt förnuft

Annons

För en vecka sedan skrevs i lokaltidningarna på insändarspalterna om hur grannar slänger snö på varandras tomter och hur kommunen plogar igen utfarter.

Jag är drabbad av igenplogad utfart då och då men inte därför att det måste vara så. Gatan är smal och lutar så traktorn kommer alltid uppifrån. Det betyder att man pressar all snö till höger. Man betraktar väl att högertrafik ska gälla och då åker snön till höger in på min tomt och utfart. Mitt emot min utfart och cirka åtta meter längre ned i backen ligger grannens utfart. När min är stängd med en hård plogvall så finns nästan inte en tillstymmelse av vall på grannens utfart.

Till saken hör att man plogar med en utrustning som kan ställas att flytta snön till vänster eller höger eller skrapa med den rakt fram ett stycke. Det är alltså skitenkelt för vem som helst att begripa hur man hanterar sin utrustning, så att både jag och grannen får minimalt med snövall på utfarten. Men icke, icke. Jo, vid ett tillfälle. Tack, du som då körde!

Vad ställer kommunen för krav på de entreprenörer och deras förare som sköter snöröjningen? Sker inte en förändring så kommer vinterns arbets- och maskinkostnad att debiteras kommunen till våren. Och det med all rätt.

Ställbara plogbladet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons