Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rösta för skolan!

Annons

Det är dags för skolstart och många elever är nyfikna: vem får de som ­lärare det här året? Läraren är den avgörande faktorn för hur det går för eleverna i skolan. Därför prioriterar Folkpartiet satsningar på att höja läraryrkets status.

Tack vare Folkpartiet kan de skickligaste lärarna bli förstelärare och få cirka 5 000 kronor mer i lön; en löneökning som helt betalas av staten. Till höstterminen kan det totalt bli 15 000 förstelärare och i Sundsvalls kommunala skolor handlar det om nära cirka 150 lärare. Folkpartiet vill ha 10 000 fler tjänster i landet.

Förstelärarreformen är en av regeringens många reformer för att höja läraryrkets status och kompetens. Sedan 2006 har vi också infört en ny lärarutbildning, infört lärarlegitimation, satsat på fortbildning och minskat lärarnas administration.

Våra reformer gör att fler söker till lärarutbildningarna. Det är glädjande för ­lärare är Sveriges viktigaste yrke. De ger våra barn en god start i livet och därför ska lärare också ha bra betalt.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons