Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S: För Guds och allas skull – rösta i kyrkovalet

Annons

I Sköns församling har Socialdemokraterna en nomineringsgrupp som ställer upp i kyrkovalet. Vi gör det därför att vi vill att en redan bra verksamhet ska bli ännu bättre. Under den nuvarande mandatperioden har Socialdemokraternas nomineringsgrupp haft ordföranderollen i kyrkorådet och samtliga utskott och beredningar. Det hoppas vi få förtroendet att fortsätta med även under kommande mandatperiod.

Vi säger att vi vill arbeta för en mer "öppen folkkyrka" som inkluderar alla människor. Vi vill arbeta för en bredare och öppnare verksamhet. Det innebär att vi också vill skapa nya mötesplatser till de som vi redan har. En sådan ny mötesplats tillkom inför denna sommar, "Café kyrkstugan" som sköttes av sommarjobbande ungdomar och som blev något av en succé.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Förutom den obligatoriska verksamheten med gudstjänster, mässor, samt olika förrättningar med vigslar och begravningar, dop samt konfirmation så bedriver vår församling mycket mer verksamhet, till exempel babysång, barngrupper, körer, jazzklubb, sorgegrupper med mera. Dessutom har vi den viktiga diakonin som sträcker ut en hjälpande hand. Likaså det internationella engagemanget som vi tycker är ytterst viktigt.

Svenska kyrkan är en kristen organisation, men den vilar också på en demokratisk grund som bygger på den representativa demokratin. I valet har varje medlem en röst. Utifrån valresultatet representerar sedan nomineringsgrupperna i kyrkofullmäktige, kyrkoråd samt utskott. I övrigt finns valnämnd och olika beredningsgrupper. Vår socialdemokratiska nomineringsgrupp vill också att all barn- och ungdomsverksamhet skall vara kostnadsfri.

Vi anser att vi skall sköta om de anläggningar och lokaler som kyrkan har i Sköns församling med omsorg. Ett viktigt ansvar är att se till att vi använder och förvaltar de skattemedel som församlingens medlemmar betalar i kyrkoavgift på ett bra och ansvarsfullt sätt.

Så jag uppmanar er att i första hand rösta i kyrkovalet! Jag hoppas förstås att den socialdemokratiska nomineringsgruppen får ditt förtroende att fortsätta att leda Sköns fina församling under de kommande fyra åren.

Kenneth Westin (S)

Ordförande i Sköns församlings kyrkoråd.

Läs även:

Rösta för en kyrka som är välkomnande för alla

Kyrkan bör inte fungera som en valstuga

Rösta för en närodlad politik i en öppen folkkyrka

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons