Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så tar Miljöpartiet ansvar för landsbygden

/

Annons

Replik på "MP har fått stort inflytande", ST den 17 oktober.

Till Stig som undrar över Miljöpartiets landsbygdspolitik. Det finns förstås för- och nackdelar med allt, men totalt sett blir landsbygden tydlig vinnare med Miljöpartiets politik. Några av Miljöpartiets förslag som särskilt gynnar landsbygden är att vi jobbar för att stoppa centraliseringen av statliga jobb, utbildning och samhällsservice. Tvärtom vill vi sprida dessa möjligheter mer över landet.

Vi behöver också fördela en mycket större andel av infrastruktursatsningarna till Norrland. Enbart för Ostkustbanan Gävle–Härnösand gick Miljöpartiet till val på att satsa 14 miljarder jämfört med alliansregeringens enda miljard.

När det gäller miljöskatterna så behövs de bland annat för att frigöra resurser så att landsbygden ska hinna ställa om från oljeberoendet innan oljan blir så dyr att transportsituationen på landsbygden blir ohållbar. Även om oljepriset just nu sjunker, så är det långsiktiga trenden mycket tydlig – oljan sinar och blir därmed dyrare och dyrare eftersom oljan är en ändlig resurs.

En grön omställning är således nödvändig, men är också en möjlighet för många gröna jobb och bättre livsvillkor – både för oss som lever nu och för kommande generationer.

Göran Hådén

Västernorrländsk partistyrelseledamot för Miljöpartiet de gröna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons