Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sanningen om skrönor om Timrå IK

Annons

Man kan just nu läsa många insändare och kommentarer om ishallen i Timrå. Men de innehåller mycket felaktigheter och skrönor.

Först har vi skrönan om att Timrå IK fick köpa en nedgången arena dyrt av kommunen.

Arenan totalrenoverades just före millennieskiftet. Alla läktare revs ut och nya fräscha sattes in, restaurang med bar byggdes där man kunde sitta och sitta och se matcherna. Nya omklädningsrum, kiosker med mera. Priset på arenan var vad den här totalrenoveringen kostade. Detta finansierades med ett lån från kommunen som skrevs ned varje år, inga pengar som föreningen betalade till kommunen.

Andra skrönan att Timrå IK har betalat över hundra miljoner för att renovera arenan. 2003 beslutades att taket skulle lyftas det skulle bli 1 000 extra sittplatser med mera. Finansieringen var följande EU:s strukturfond bidrog med 15 miljoner, Timrå kommun tio miljoner, länsstyrelsen fem miljoner och Timrå IK (Handelsbanken) 20 miljoner.

Tredje skrönan att Timrå IK inte kan bära driftskostnaderna för arenan. Man har lånat upp pengar med arenan som säkerhet för att täcka upp för vansinniga sportsliga satsningar. Att sedan kalla det för driftskostnader är helt fel.

Hockeyälskare i distriktet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons