Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sätt stopp för sanslösa löner och bonusar till chefer och tjänstemän!

/
  • Landstingsdirektören Anders L Johansson i fullmäktigesalen på landstinget i Härnösand.

Annons

Landstingsdirektör Anders L Johanssons uppumpade avgångsvederlag, visar med all önskvärd tydlighet, hur långt landstingstopparna befinner sig från vanligt folk i allmänhet, och sjukvårdspersonalen i synnerhet. Hur kan man annars förklara att Johansson beviljas dubbelt avgångsvederlag mot för vad som står i avtalet? När nyligen hälften av alla narkossköterskor i Sundsvall slutat, för att de inte fått ett anständigt lönepåslag? Där saknades helt en vilja från ansvariga, att rädda operationsvården och intensivvården från ökande köer genom att tillmötesgå modesta krav på höjd lön – i synnerhet om man betänker vilket livsviktigt arbete som utförs. Vem riskerar att dö när en landstingsdirektör inte kommer till jobbet?

Efter att den upprörande nyheten släppts, som medfört ilskna och upprörda kommentarer bland annat på nätet, så får vi dagen efter (22/10) veta, att det minsann var fråga om avsked och inte egen uppsägning. Och det ska vi tro på? Luktar starkt av efterhandskonstruktion!

Johansson sägs ”ha gjort ett bra jobb för landstinget Västernorrland” enligt Erik Lövgren i landstingsstyrelsen. Vore intressant att få veta vad han åstadkommit? Ser man till förhållandena inom sjukvården, landstingets största ansvarsområde, så kan man undra. Visst har vissa framsteg gjorts, som att det numera görs ballongvidgning av hjärtkärl även på helgerna i Sundsvall, men antalet vårdplatser har stadigt minskat på alla tre sjukhusen. Att ha ett oslagbart rekord i antal sköterskor, som slutat till följd av de försämrade arbetsförhållanden kan väl knappast ses som en merit? Såväl nyutbildade som sköterskor med specialistkompetenser och många års erfarenhet lämnar sina anställningar, bland annat av missnöje med löner och arbetsförhållanden. Ett annat rekord, som uppkommit under Johanssons fögderi är antalet överbeläggningar. Är det dessa stordåd, som Lövgren syftar på?

Sjukvården dras med enorma problem i hela landet, oavsett sjukhusstrukturer, så därför kan knappast ytterligare neddragningar av vårdutbudet i vårt landsting vara den ultimata lösningen. Däremot kan en gemensam överenskommelse med SKL (Sveriges kommuner och landsting) om att få bort bemanningsföretag inom vården över hela landet och en satsning på förbättrade arbetsscheman, höjda löner till vårdpersonal och medicinska sekreterare samt återanställning av undersköterskor på sikt kanske leda till en värdig vård – för arbetande och patienter.

Sätt stopp för inrättande av höga chefstjänster och definitivt stopp för sanslösa löner och bonusar till chefer och tjänstemän! Där finns en nedskärningspotential!

Eva Rudström

pensionerad distriktssköterska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons