Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SCA har raderat bort vårt lilla jaktlag från kartan

Annons

Den här hösten liknar inte tidigare höstar. I vanliga fall brukar årets älgjakt förberedas den här tiden. Älgtorn behöver flyttas eller tillverkas, sly behöver röjas, älgbössorna provskjutas och ammunition inhandlas mm.

I år är det inte som vanligt. SCA har med ett penndrag, eller snarare med ett tryck på deletetangenten raderat bort vårt lilla jaktlag från kartan, och det område där de bedrivit jakt i cirka 50 år. Med viss successiv föryngring förstås, eftersom en del av de ursprungliga jägarna fallit för åldersstrecket. Området som låg i utkanten av SCA:s mark, gränsade också till privata marker, bland annat till den mark som ägs av en av de tre jägarna i laget. Det kan därför knappast i någon större grad ha hindrat jakten på SCA:s stora angränsande jaktområde.

Visst, vi känner till SCA:s jaktpolicy och regler för älgjakt, och SCA har naturligtvis inte gjort något fel, som raderat ut det lilla laget från kartan. Det de före detta jägarna kommer att sakna är framför allt traditionen, med allt vad den innebar av avkoppling från vardagen, kamratskap, gemensamt arbete, spänningen och naturupplevelserna under tidiga höstmorgnar. Det känns nog också tråkigt att den fina jaktboden, som de nyligen iordningställt kommer att stå oanvänd.

Älgkött finns att köpa. Förmodligen inte mycket dyrare än vad arrende, fällavgifter, jaktkort med mera kostar. Kamratskapet, gemenskapen och de övriga upplevelserna i samband med jakten går däremot inte att ersätta eller värderas i pengar.

Jägarfrun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons