Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD är det verkliga välfärdspartiet

Annons

Replik på Roger Johanssons insändare den 1 december.

Socialdemokraternas Roger Johansson kallade SD den 1 december för ett högerparti - trots att vi inte bara röstade på mängder med S-förslag under förra mandatperioden - utan även biföll sossarnas budget så att Alliansen fick administrera en S-budget. Det sistnämnda gjorde vi dessutom särskilt därför att vi avsåg motverka en total konkurrensutsättning av kommunens välfärdsverksamheter.

Problemet med att stödja sossarnas budget var bara att Socialdemokraterna inte prioriterar välfärden och i synnerhet inte äldreomsorgen. Därför tvingades vi i slutet på förra mandatperioden att stödja ett alliansförslag om att låta privata alternativ stå för byggnation och en drift av ett äldreboende. På det senaste fullmäktige beslutade därefter S, i kraft av sin nybildade majoritet, att dra tillbaka det tidigare beslutet - men utan att tillföra motsvarande resurser för kommunal byggnation och drift.

Hade S valt att prioritera välfärden genom att möta behov och efterfrågan på äldreboenden hade vi självklart ställt oss bakom det, vilket vi också bad om och klargjorde i debatten. Men eftersom S i stället klargjorde att de inte prioriterar en tryggad tillgång till äldreboenden tvingades vi återigen att rösta emot sossarna. För det kallas vi nu ett högerparti. Faktum kvarstår dock: I Sundsvalls fullmäktige finns det inget parti som prioriterar äldreomsorgen och välfärden mer än Sverigedemokraterna, vilket även kommer att framgå vid budgetdebatten.

Johnny Skalin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons