Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD ett snurre-runt-parti

/
  • SD är ett parti med helgardering, för och emot, menar skribenten.

Annons

Åsa Sundh skriver att man bara kan lita på Sverigedemokraterna nu för tiden eftersom det partiet är det enda som röstar på sina förslag. Stämmer det? I budgetomröstningen den 3 december 2014 röstade ostridigt Sverigedemokraterna först på sitt eget förslag. Det förlorade mot Alliansens alternativ. I huvudvoteringen röstade Sverigedemokraterna däremot på alliansens förslag, det förslag som partiet nyss röstat mot.

Att då hävda att Sverigedemokraterna alltid röstar för sin egen politik framstår som något märkligt. I själva verket är det ju tvärtom: Genom att inte konsekvent bara rösta på sin egen politik (som andra partier gör) utan även andras blir det ett snurre-runt-parti.

Och även om kanske Åsa Sundh inte uppfattat det, och troligen inte heller gillar, står formellt Sverigedemokraterna numera bakom till exempel den flykting- och invandringspolitik riksdagens majoritet beslutat om fast partiet – det behöver ingen betvivla – är emot, låt vara utan att berätta hur man skall genomföra den politik man själv säger sig vilja genomföra.

Ett parti med helgardering: För och emot. Alliansen består däremot av tråkiga partier som bara röstar för sina egna förslag. Aldrig – som stundom Sverigedemokraterna – på Socialdemokraternas, Miljöpartiets eller Vänsterpartiets.

Gunnar Andrén

F.d. riksdagsman (FP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons