Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se hela människan – rätt person på rätt plats

Annons

Vad menar vi då med att se hela människan? Vi menar att se bortom yta och vad som står på ett papper. Ett exempel som vi kan ta kommer från arbetsmarknaden. I dag bedöms människor ibland efter utseende, eller så läs­er arbetsgivare ens handlingar i max 30 sekunder.

Hur går det att bedöma en annan människa utan att se hela människan. Givetvis kan det här kopplas till diskussionen om bristfokus, som handlar om att en del arbetsgivare och deras HR-personal ser fel och brister hos en individ istället för vad han eller hon kan tillföra verksamheten.

För att få rätt person på rätt plats, så handlar det också om personkemi och formell kompetens som är relevant för jobbet eller uppdraget. Den här hösten har vi tyvärr kunnat se en hel del småaktigheter i vår riksdag, som direkt kan kopplas till brist på kompetens och slarviga uttalanden. Vanliga arbetsgivare sätter ofta upp kompetensprofiler när de ska rekrytera nya medarbetare vilket är bra. För, det är viktigt med relevant kompetens för sitt uppdrag så det inte uppstår kaos och rättsliga problem. Inom politiken däremot så fungerar det annorlunda, där baseras det på förtroende och inte formell kompetens, eller utbildning.

Att få rätt person på rätt plats är helt centralt för att verksamheten ska bli framgångsrik. En framgångsrik verksamhet är dessutom ett superbra skyltfönster för framtida rekryteringar oavsett om det handlar om ett vanligt jobb, eller om det handlar om ett förtroendeuppdrag inom politiken.

Det här leder dessutom till mer ordning och reda, och inom det politiska systemet så kan det leda till att politikerföraktet minskar.

Därför är det relevant att ställa höga krav på de personer som partierna har för avsikt att rekrytera inför framtida förtroendeuppdrag, och vi bör även kunna erbjuda nyvalda kandidater viss utbildning kring bland annat mänskliga rättigheter.

Det är nämligen ett förtroendeuppdrag att sitta i riksdagen, vilket kräver att du kan uppföra dig ordentligt både i relation till dina egna partivänner och de du samarbetar med i riksdagen.

Så, för att lyckas med att se hela människan så måste du våga ta steget bort från trygghetszonen och bristfokus. Fokus måste i stället ligga på att se vad individen kan tillföra din verksamhet.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons