Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se till att vi kan bada säkert

/

Annons

Man kan i dag läsa om alla dessa utslag och klåda man får när man badar i havsbaden och som orsak anges en parasit som kommer från sjöfåglar. Det är inte utan anledning att man samtidigt skulle kunna misstänka att alla dessa hundratals gifttunnor som ligger dumpade ute i Sundsvalls buktens havsbotten.

Gifttunnor som är klart skadliga för all biologi, nu då innehållet kommer i omlopp till följd av sönderrostande tunnor. Man kan fråga sig hur kommunens miljönämnd förhåller sig till detta på annat sätt än; "Oj, vi måste värna om våra stackars företag i Sundsvall så att inte arbetstillfällen försvinner".

Detta samtidigt som vi sitter på en briserande giftskandal varav vi ser folk i dag som konstigt nog får kliande utslag då de badat i havet. Kan det vara så att en naturlig parasit är billigare och lättare att förklara bort en gift skandal med. Akzo Nobel och Fortum ta ert ansvar och sanera vår havsbotten där ni dumpat alla dessa gifttunnor och se till att dagens verksamhet inte läcker gifter ut i havet med er process och kylvatten.

Se till att vi kan i denna generation och kommande, bada säkert här. En bättre och mer statlig uppföljning av detta problem är att efterlysa.

Gift i Sundsvalls havsvatten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons